Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2023

Gösterim: 412

Üniversitemizin "Acil Durum Eylem Planı" Kapsamında Yapmış Olduğu Faaliyetler

6 Şubat 2023 Pazartesi günü merkez üssü Kahramanmaraş olan ve Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye ile Şanlıurfa olmak üzere 10 ilimizi etkileyen iki büyük deprem sonrası Cumhurbaşkanımız tarafından 7 gün süreyle milli yas ilan edilmiş, tüm Türkiye’de yardım kampanyaları başlatılmıştır.

Ülkemizde son 100 yılda yaşanan en büyük felaket olarak nitelendirilen deprem ile ilgili Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Yönetimi tarafından bazı kararlar alınmış ve faaliyetler gerçekleştirilmiştir. Üniversitemizin “Acil Durum Eylem Planı” kapsamında gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmeye devam ettiği faaliyetler şu şekildedir:

 

"Afet Koordinasyon Kurulu" ve "Afet Destek Hattı" Oluşturuldu

Acilen "Afet Koordinasyon Kurulu"  ve "Afet Destek Hattı" oluşturulmuş olup aktif bir şekilde çalışmaya devam etmektedir.

 

"Arama-Kurtarma Ekibi" Oluşturuldu

15 kişilik "Arama-Kurtarma Ekibimiz" AFAD ile irtibatlı bir şekilde aynı gün bölgeye intikal ettirilmiş ve kurtama çalışmalarına başlamıştır.

 

"Bağış Kampanyası" Başlatıldı

Üniversitemiz personeline yönelik olarak Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Vakfı tarafından başlatılan bağış kampanyası neticesinde yaklaşık olarak 135.000 TL nakdi yardım toplanmıştır. Kampanya halen devam etmektedir. Toplanan miktarın bir kısmı ihtiyaç durumuna göre öğrencilerimize tahsis edilecek, bir kısmı da AFAD hesabına aktarılacaktır.

 

"Deprem Ayni Yardım Kampanyası" Başlatıldı

Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük Koordinatörlüğümüz öncülüğünde "Deprem Yardım Kampanyası" başlatılmış olup, ayni yardımlar toplandıkça deprem bölgesine gönderilmektedir. Kampanya normalleşene kadar devam edecektir.

 

"Konaklama, Yemek ve Ulaşım Desteği" Başlatıldı

Normalleşme sağlanıncaya kadar afetzede öğrencilerimiz ve aileleri Üniversitemiz tarafından ayarlanan konaklama tesislerinde ücretsiz bir şekilde misafir  edilmek üzere Bandırma'ya davet edilmiş, "konaklama, yemek ve ulaşım desteği" verileceği duyurulmuştur.  Öğrencilerimizin bir kısmı aileleriyle birlikte yola çıkmıştır.

 

"Kızılay Kan Bağış Kampanyası" Başlatıldı

Tüm öğrencilerimiz ve personelimiz Kızılay'a kan bağışına yönlendirilmiştir.

 

"Depremzede Öğrencilerimizle Birebir İletişim Sağlandı."

Deprem bölgesindeki tüm öğrencilerle irtibat sağlanmıştır. Şu an itibariyle 2 öğrencimizin vefat ettiği tespit edilmiştir. Ulaşılamayan öğrencilerimiz bulunmakta olup, ulaşılmaya çalışılmaktadır.

 

"Bahar Dönemi Eğitim-Öğretim Planlaması" Gözden Geçirildi

Bahar dönemi eğitim-öğretim planlaması afet sonrası yeniden gözden geçirilmiş olup, öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için gerekli ihtimam gösterilmektedir.  Tek ders sınavına giremeyecek öğrenciler olduğu takdirde, birimlerine dilekçe vermeleri halinde, ileri bir tarihte birimler bu öğrencilere yönelik olarak tek ders sınavları yapacaktır. Kayıt yenileme vb. konularda ve öngörülemeyen durumlarda öğrencilere yardımcı olunacaktır. Bu konularla ilgili birimleriyle irtibata geçebilirler.


Fotoğraflar