Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2023

Gösterim: 549

“Konaklama, Yemek ve Ulaşım Desteği” Hakkında Duyuru

AFAD tarafından depremzedelere yönelik yapılan önemli duyuru kapsamında deprem bölgesinden ayrılmak isteyen ve barınma ihtiyacı olan afetzede vatandaşlarımıza yardımcı olmak üzere depremin yaşandığı 10 ilimizde AFAD tahliye noktaları kurulmuştur.

 

Kendi imkânlarıyla veya tahliye noktasında tahsis edilen araçlarla afet bölgesinden ayrılmak isteyen vatandaşlarımızın ilan edilen tahliye noktalarına bildirim yapmaları gerekmektedir. Sosyal medyada dolaşan “Afetzede vatandaşlarımızın durumlarını gösterir bir AFAD kartı almaları gerektiği” haberleri gerçeği yansıtmamakta, böyle bir uygulama bulunmamaktadır.

 

Sürecin tek bir merkezden sağlıklı ve koordineli ilerleyebilmesi adına AFAD tarafından alınan ve açıklanan karar sonrası önceden Üniversitemiz tarafından depremzede öğrencilerimiz ve ailelerine yönelik başlatılan “Konaklama, Yemek ve Ulaşım Desteği” uygulaması devam etmekle birlikte bölgeden tahliyeler tamamen AFAD tarafından yürütülecektir. AFAD tahliye noktaları ekte paylaşılmıştır. Deprem bölgesinden ayrılmak isteyen depremzede öğrencilerimiz ve ailelerinin yakınlarındaki tahliye noktalarına başvurmaları gerekmektedir.


Fotoğraflar