Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Gösterim: 2956

İktisatın Duayen Akademisyeni Prof. Dr. Zeynel Dinler’i Üniversitemizde Ağırladık

Üniversitemiz İktisat Topluluğu tarafından Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Zeynel Dinler’in katılımı ile “KPSS ve Üniversitelerimiz” konulu konferans düzenlendi. Konferansta iktisatın duayen hocası Prof. Dr. Zeynel Dinler iktisat alanında Türkiye’nin akademik gelişiminden bahsederek önemli bilgiler paylaştı.

Konuşmasında üniversitelerin kente katkılarından bahseden Dinler, “Üniversite ile birlikte kentler ekonomik, sosyal ve kültürel olarak canlanıyor. Öğrenci açısından baktığımızda ise bir şehrin nüfusu ne kadar fazla ise ve üniversite şehre ne kadar yakınsa o şehirdeki üniversiteler öğrenciyi cezbediyor. Buradan çıkan sonuç ise bir üniversitenin puanı gerçekten o üniversitenin kalitesini göstermiyor. Öğretim üyesi kalitesi o üniversitenin kalitesini göstermektedir. Üniversiteler arasında fark yok çünkü artık üniversitede eğitimin formasyonunu gösteren iki şey var; hocanın takip ettiği kitap ve sınavdaki ciddiyet. Nereden mezun olursanız olun hayatta başarı şansınız daima var. Bugün 180 üniversitede 7 milyon öğrenci okuyor. Ülkemizde her yıl 1 milyon 200 bin öğrenci mezun oluyor. Gelecek bizim için ne ifade ediyor sorusuna cevap bulmak için kendinizi geleceğe hazırlamasınız. Burada KPSS devreye giriyor. Çok yorucu bir sınav ama devlette bir yerde istihdam edilmek istiyorsanız bu sınava azimle çalışmanız gerekiyor. Bu sınava birinci sınıftan ders bazında çalışmanız son sınıfta ise daha yoğun çalışmanız gerekiyor ” dedi.   

Öğrencilerin ilgi ile takip ettiği konferans bir saat sürdü. Konferans sonunda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Prof. Dr. Zeynel Dinler’e teşekkür plaketi takdim etti.