Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2020

Gösterim: 606

Üniversitemizin Kütüphane ve Bilgisayar Laboratuvarları Kentimizde İkamet Eden Tüm Üniversite Öğrencilerinin Kullanımına Açılıyor

Bilindiği üzere Covid-19 salgını sebebiyle Yükseköğretim Kurulumuz tarafından, üniversitelerde örgün eğitime ara verilmesi ve eğitim-öğretimin uzaktan öğretim yöntemiyle yürütülmesi kararı alınmıştır. Alınan karar doğrultusunda Türkiye’deki tüm üniversiteler eğitim-öğretim süreçlerini uzaktan öğretim yöntemiyle gerçekleştirmektedir. Yükseköğretim Kurulumuz tarafından 2019-2020 Bahar Dönemi final ve bütünleme sınavlarının da uzaktan erişimle yapılması kararı alınmıştır.

Türkiye’nin çeşitli yerlerinde ikamet eden, bilgisayar ve internet imkânlarına sahip olmayan ya da güvenli ve hızlı internet erişimi bulunmayan üniversite öğrencileri için üniversiteler kütüphane ve bilgisayar laboratuvarlarını kentlerindeki yükseköğrenim gören tüm öğrencilerin kullanımına açma kararı almıştır. 

Üniversitemiz de final ve bütünlemeye hazırlanma süreçlerine destek olmak amacıyla, 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle tüm yerleşkelerimizdeki kütüphane ve bilgisayar laboratuvarlarını kentimizde ikamet eden tüm üniversite öğrencilerinin kullanımına açmaktadır. 

Öğrencilerin Üniversitemizin kütüphane ve bilgisayar laboratuvarlarından güvenli ve sağlıklı bir şekilde istifade edebilmeleri için tüm tedbirler alınmıştır. Alınan tedbirler kapsamında, Üniversitemize gelen öğrencilerin maske takma zorunlulukları bulunmaktadır. Yerleşke girişlerinde güvenlik personelimiz tarafından tüm öğrencilerin vücut sıcaklığı ölçümleri yapılacaktır. Dezenfekte işlemleri periyodik olarak gerçekleştirilen kütüphanemiz ve laboratuvarlarımızın girişlerinde el dezenfektan üniteleri bulunmaktadır. Hijyen açısından öğrencilerin dezenfektan kullanımı düzenli olarak kontrol edilecektir. Sosyal mesafe kuralına göre yeniden düzenlenen oturma alanlarında çalışmalarını gerçekleştirecek olan öğrencilerin çalışma süreleri boyunca diğer öğrencilerle aralarındaki sosyal mesafeyi korumaları, ilgili personellerimiz tarafından sağlanacaktır.  

Üniversitemizde öğrenim gören; ancak şu anda salgın sebebiyle kendi memleketlerinde bulunan kıymetli öğrencilerimiz de kütüphane ve bilgisayar laboratuvarlarından faydalanmak üzere bulundukları şehirlerdeki üniversitelere müracaat edebilecektir. 

Tüm üniversite öğrencilerine 2019-2020 Bahar Dönemi final sınav/proje/ödev çalışmalarında başarılar, sağlıklı ve güzel yarınlar diliyoruz.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörlüğü