Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2021

Gösterim: 542

Üniversitemizde Hes Kodu Uygulaması

Kıymetli öğrencilerimiz;

COVID- 19 küresel salgını ile mücadelede hastalığa maruz kalma, hastalığı ağır geçirme ve bulaştırma riskleri ile hastalığın toplumsal yaşamın işleyişi üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirgemek toplumsal bağışıklığı oluşturmak için aşı olmanın çok önemli ve faydalı olduğunu düşünüyoruz. Yeni eğitim-öğretim yılına sağlık ve güven içerisinde başlayabilmemizin de teminatı olacak aşı, kendimizi ve sevdiklerimizi korumanın tek yolu. Sağlık ve mutluluk dolu günler diliyoruz.

T.C. İçişleri Bakanlığı’nın 20.08.2021 tarihli genelgesi ile Balıkesir İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun 20.08.2021/53 ve 31.08.2021/54 Sayılı Kararları gereğince; 06 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren aşı olmayan kişilerin; vatandaşların toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılımında negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirilmiştir. Bu çerçevede kurumlar tarafından HES kodu üzerinden kişilerin aşılı / geçirilmiş hastalık (Covid-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacaktır.

T.C. İçişleri Bakanlığı’nın 20.08.2021 tarihli genelgesi (https://www.icisleri.gov.tr/bazi-faaliyetler-icin-pcr-testi-zorunlulugu-genelgesi-gonderildi), Balıkesir İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun 20.08.2021/53 ve 31.08.2021/54 Sayılı Kararları ve Üniversitemiz Senatosu kararı gereğince üniversitemiz öğrencilerinin güncel süresiz HES kodu bilgisinin Öğrenci Bilgi Sistemine (OBS) sisteme girilmesi ve bu sayede gerekli kontrollerin yapılması gerekmektedir. Süresiz HES kodları ile yapılacak sorgulamalar neticesinde, öğrencilerimizin Sağlık Bakanlığı verileri doğrultusunda “kişi hastalığı geçirmiş mi / aşılı mı / negatif PCR testi var mı” şeklinde kontrolleri sağlanacaktır. HES kodunu sisteme girmeyen öğrenciler Öğrenci Bilgi Sisteminden ders kaydı yapamayacak ve kampüs girişi yapamayacaktır. Ayrıca Hayat Eve Sığar mobil uygulamasındaki HES Kod Ayarları menüsünde bulunan Aşı Durumu, Hastalık Durumu, Test Durumu seçeneklerine izin verilmesi gerekmektedir.