Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2023

Gösterim: 877

“2019-2020 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni” Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Gerçekleşti

“2019-2020 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni”, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yükseköğretim camiasını bir araya getiren akademik yıl açılış törenine Üniversitemizden Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Serel ve Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekai Mete ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Tümen iştirak etti.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "2019-2020 Akademik Yılı Açılış Töreni"nde gerçekleştirdiği konuşmasında, “Yükseköğretim dâhil, eğitim-öğretim bütçesini 10 milyar lira civarında aldık, 16 kat artırarak 161 milyar liranın üzerine çıkardık. Derslik sayımızı 309 bin ilaveyle 577 bine yaklaştırdık. Öğretmen sayımızı 632 bin ilaveyle 937 binin üzerine yükselttik. Tüm okullarımızdaki toplam sayısı 3 bini bile bulmayan spor salonu sayısını 10 bin 500’e yaklaştırdık. Yine tüm okullarımızdaki laboratuvar sayısı 22 binin altındayken, bugün bu sayı 54 bini buldu. Hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm öğrencilerimizin ders kitaplarını ücretsiz olarak veriyoruz. Eğitimde katsayı adaletsizliğini bitirdik. Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurduğumuz Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu, eğitim-öğretime verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Elbette bütün sorunlarımız, sıkıntılarımız bitmiş değildir. Hayatın bizatihi kendisi gibi eğitim-öğretim alanı da dinamik bir süreç. Dünyadaki gelişmelere, ülkemizin ihtiyaçlarına, milletimizin taleplerine göre, okul öncesinden üniversiteye kadar eğitim-öğretimin tüm aşamalarında tedrici bir değişim şart. Önemli olan bu değişimi konunun tüm taraflarının katılımı, katkısı ve kararıyla gerçekleştirebilmektir. Ama ülkemizin eğitim-öğretim alanında kat ettiği mesafeyi görmeden ve kabul etmeden, diğer konulara doğru şekilde odaklanamayız. Akademisyenlerimizden, öğretmenlerimizden, resmi ve özel eğitim-öğretim kurumları yöneticilerimizden başlayarak, velilerimiz ve öğrencilerimiz dâhil bu konuda söyleyecek sözü olan herkese gönlümüz ve kulağımız açıktır.” diye konuştu.

2002’de 76 olan üniversite sayısının 207’ye, 1.6 milyon olan öğrenci sayısının da 8 milyona yükseldiğini belirten Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye nüfusuyla neredeyse aynı nüfusa sahip olan Almanya’da öğrenci sayısının 3 milyon olduğunu ifade ederek, bu sayının Türkiye’deki öğrenci sayısından çok daha düşük olduğuna dikkat çekti. Ülkemizdeki üniversite ve öğrenci sayılarının artırılmasının yanında, nitelik bakımından da artış olmasının gerekliliğine vurgu yapan Cumhurbaşkanımız, eğitim-öğretim meselesinin önümüzdeki dönem de öncelikleri arasında ilk sırada yer alacağını ifade etti.

Tören sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve üniversitemiz heyeti, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.