Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2021

Gösterim: 3478

İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı ile İlgili Duyuru: Bilgi ve Başvuru (Güncellenmiştir)

Sevgili Öğrenciler,

Öncelikle Üniversitemize hoşgeldiniz.

Üniversitemizi tercih eden tüm Fakülte ve Meslek Yüksekokulu öğrencilerine İsteğe Bağlı Yabancı Dil (İngilizce) Hazırlık Sınıfı imkanı sunmaktayız. 2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA KAYIT YAPTIRMIŞ ve bir yıl süreli İngilizce öğrenimi almak isteyen öğrenciler yerli ve yabancı uyruklu deneyimli akademik kadromuzla sunduğumuz bu imkandan faydalanabilirler.

-Okulumuzun okulun fiziki şartları, öğretim görevlisi sayısı ve zorunlu hazırlık sınıfı kontenjanları göz önüne alınarak, isteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfı kontenjanı belirlenmiştir. 2021-2022 Yılı İsteğe Bağlı Hazırlık sınıfı kontenjanı 240 kişidir. Başvuran öğrenci sayısının kontenjanın üzerinde olması durumunda, öğrenciler ÖSYM yerleştirme puanlarına göre sıralanarak programa kabul edileceklerdir. Kontenjanın %70’i lisans ve lisansüstü öğrencileri için, %20’si önlisans öğrencileri için, %10’u da yabancı uyruklu öğrenciler için ayrılır. 20 Eylül 2021 mesai saati bitimine kadar kontenjan dahilindeki öğrencilerden vazgeçen(ler) olması durumunda, yedek öğrenciler sırasıyla hazırlık sınıfına kayıt yaptırma hakkı kazanırlar. Bir gruptaki kontenjanın dolmaması durumunda ise kontenjan diğer gruplar için kullanılabilir.

-Hazırlık sınıfında; öğrenciler İngilizce seviyelerine göre gruplara ayrılacak, haftada 26 saat ders görecekler. Bu yıl haftalık derslerin 18 saati (%70 i) yüz yüze, 8 saati (%30 u) çevrimiçi olacaktır.

-29 Eylül 2021 tarihinde yapılacak Seviye Belirleme Sınavı’na girmek zorunludur.

-Derse devam zorunluluğu %80 dir.

-4 Ekim 2021 Pazartesi programdan vazgeçmek için son gündür.

-Hazırlık Sınıfına devam edecek öğrenciler, dersler için gerekli olan araç-gereç ve kaynak kitapları temin etmeyi de kabul etmiş sayılırlar. Bu yıl Cambridge Yayınları’nın Empower kitap serisi takip edilecektir.

-Detaylı bilgi için ekteki Öğrenci Bilgi Kitapçığı’nı inceleyiniz.

-Sorularınız için ydyo@bandirma.edu.tr ye eposta gönderebilir ve Telegram grubumuza katılarak sorularınızı anlık sorabilirsiniz: https://t.me/joinchat/5hEETFVPaDxjYjg8 

-Bu bilgilendirme metnini okuduysanız ve İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfı Başvurusu yapmak istiyorsanız lütfen linkteki formu eksiksiz doldurunuz. (Form sizden bir mail hesabı ile giriş yapmanızı isteyecek.)  LÜTFEN FORMU EKSİKSİZ VE TEK KEZ DOLDURUN. Form için link: https://forms.gle/WMQLU14NvVkHPTnJ7

 

Başvuru Tarihleri                          : 3 Eylül – 27 Eylül 2021

Seviye Tespit Sınavı                    : 29 Eylül 2021 saat 10:30        

Sınav Yeri                                    : Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Merkez Yerleşkesi

Vazgeçme İçin Son Tarih             : 4 Ekim, 2021 Pazartesi saat 17.00'a kadar.