Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2021

Gösterim: 526

2020-2021 Güz Yarıyılı Dönem Sonu (Final), Bütünleme ve Tek Sınav Sınavları Hakkında Duyuru

Değerli Öğrencilerimiz,

Küresel salgın süreciyle ilgili son gelişmeler göz önünde bulundurularak, üniversitemiz 2020-2021 Güz Yarıyılı dönem sonu (Final) , Bütünleme ve Tek ders sınavlarının Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS/LMS) üzerinden uzaktan yapılmasına karar verilmiştir.

Üniversitemizde yapılacak olan Final, Bütünleme ve Tek ders sınavları, Yükseköğretim Kurulu’nun 27.05.2020 tarihinde ilan etmiş olduğu “Üniversitelerde Dijital Ortamlarda Gerçekleştirilebilecek Sınavların Temel İlkeleri”ne uygun olarak uzaktan yapılacaktır. Yükseköğretim Kurulu’nun söz konusu açıklamasında; Dijital ortamlarda yapılacak sınavlarda “Şeffaf ve Denetlenebilirlik” esas alınarak, Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS)’nin veya dijital ortamların izin verdiği sınav güvenlik tedbirleri uygulanacaktır. Bu tedbirler kapsamında, üniversitemizde test usulüyle yapılan sınavlardaki soruların her bir öğrenci için rastgele olarak seçilmesi, çözülen soruların tekrar görüntülenerek üzerinde değişiklik yapılmasının engellenmesi, öğrencilerin sınav esnasında LMS üzerinde gerçekleştirmiş oldukları eylemlerin kayıt altına alınması öncelikli güvenlik önlemleri arasındadır.

Sınavlarda yaşanabilecek sorunlarla ilgili olarak, Pandemi Dönemi Uzaktan Öğretim Bilgilendirme Platformundaki (https://pandemi.bandirma.edu.tr/TeknikDestek/ProgramTemsilcileri) sayfasından kayıtlı olduğunuz akademik programa ait iletişim kanalları vasıtasıyla karşılaştığınız sorunları bizlere iletebilirsiniz.

Tüm öğrencilerimize sınavlarında başarılar dileriz.